5 tips voor een energiezuinige bedrijfsruimte

5 tips voor een energiezuinige bedrijfsruimte

Als bedrijf kan het interessant zijn om energie te besparen. Daarom hebben wij 5 handige tips voor een energiezuinige bedrijfsruimte voor u op een rijtje gezet. Er zijn diverse voordelen die het energiezuiniger maken van uw bedrijfsruimte met zich meebrengen. Enkele redenen hebben we hieronder opgesomd:

  • Als bedrijf wil u natuurlijk een groen imago. Energie besparen en een energiezuinige bedrijfsruimte met een goed energielabel zorgt voor een groen imago voor uw bedrijf.
  • Besparing op energiekosten. Energie besparen zorgt niet alleen voor een groen imago het zorgt ook voor een lagere energierekening. Zo verdient u de investering terug en kan u vervolgens profiteren van de blijvend lage energierekening.
  • Een beter energielabel voor uw bedrijfspand. Hoe beter het energielabel van uw bedrijfspand, hoe gunstiger het is voor de verkoop van uw bedrijfsruimte. Een bedrijfspand met een goed energielabel wordt sneller verhuurd en verkocht.

Om uw bedrijfsruimte energiezuiniger te maken hebben wij van Bedrijfsenergielabels BV 5 tips op een rijtje gezet die u direct kan toepassen voor een energiezuinige bedrijfsruimte. En dus ook een beter energielabel voor uw bedrijfspand.

Tip 1: Dakisolatie

Wij zien vaak dat bedrijfs- en winkelpanden slechte dakisolatie hebben. Wat erg nadelig is voor het energielabel. De meeste daken van bedrijfspanden zijn voorzien van een standaard slecht geïsoleerd plat dak of golfplaten die ook bekend staan om de slechte isolatie. Dakisolatie heeft een positief effect op het energiegebruik.

Tip 2: Gevelisolatie

Naast dakisolatie is het ook voordelig om de gevel te isoleren. Door de gevel te isoleren kan de warmte moeilijk naar buiten, zo blijft de warmte in uw bedrijfsruimte. Vooral in de winter bespaart dit natuurlijk veel energie. Waar de warmte in de winter binnen blijft, houdt de isolatie de warmte in de zomer juist buiten. Wat betekent dat je de airco minder hoeft te gebruiken.  Bij gevelisolatie behoort ook het glas, tegenwoordig is HR++ het energiezuinigste glas. HR++ is een enorme verbetering ten opzichte van dubbel glas. Bij het opstellen van een energielabel voor bedrijfsruimte wordt ook sterk gekeken naar de mate van isolatie.

Tip 3: Vloer- en bodemisolatie

Hierboven hebben we het positieve effect van dakisolatie en gevelisolatie voor uw bedrijfspand besproken. Naast het dak en de gevel vormt de bodem ook een groot oppervlakte van de totale bedrijfsruimte, wat betekent dat via de bodem ook veel energie kan ontsnappen. Voor een optimaal resultaat van de isolatiemaatregelen voor uw bedrijfspand is het belangrijk de gehele bedrijfsruimte in één keer te isoleren. Dit betekent dak, gevel en bodem.

Bij het opstellen van een energielabel voor een bedrijfspand wordt isolatie zwaar meegewogen, wanneer uw bedrijfspand volledig is geïsoleerd zal het pand dus een veel beter energielabel krijgen.

Tip 4: HR-ketel

De kans is groot dat uw bedrijfsruimte nog wordt verwarmd met een oude ketel. Het installeren van een nieuwe HR-ketel is een makkelijke besparing. Zeker voor kleinere bedrijfsruimten is een HR-ketel een zogenoemd Quick Win. Ook een warmtepomp kan het overwegen waard zijn als u helemaal duurzaam de bedrijfsruimte wilt verwarmen.

Tip 5: Energiezuinige verlichting

Als we over energiezuinige verlichting praten dan hebben we het natuurlijk over LED verlichting. LED verlichting is een relatief goedkope en simpele maatregel om uw bedrijfspand energiezuiniger te maken en dus ook om een beter energielabel te verkrijgen. De investering voor LED verlichting wordt vaak al binnen 4 jaar terugverdiend. Met als wetenschap dat de LED verlichting van tegenwoordig maar liefst een levensduur heeft van 20 jaar, betekent dit 16 jaar besparen op energie!

Energielabel bedrijfsruimte aanvragen

Bent u benieuwd hoe uw bedrijfsruimte nu presteert als het gaat om energiegebied? Vraag gerust een energielabel bij ons aan. Op een energielabel vind u niet alleen het huidige energielabel, er staan ook specifieke verbeterpunten op om uw bedrijfsruimte energiezuiniger te maken. Een energielabel aanvragen kan binnen enkele minuten. Advies nodig? Bel ons op 085 065 7360.

8,9
klanten vertellen
75 Beoordelingen
Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl