Energielabel verplicht

Een energielabel is verplicht. Als u een winkel, kantoorpand of ander utiliteitsgebouw in uw bezit heeft en u wilt deze verkopen of verhuren, dan is een energielabel noodzakelijk. Deze dient u bij de verkoop bijvoorbeeld over te dragen. Deze verplichting geldt sinds januari 2015. Heeft u als eigenaar van een bedrijfspand geen verplicht energielabel, dan loopt u het risico op een boete die kan oplopen tot € 21.500. En dat wilt u uiteraard zien te voorkomen.

Welke panden moeten een verplicht energielabel hebben?

Ten eerste moet u weten dat bij verkoop en verhuur maar ook bij oplevering van utiliteitsgebouwen een energielabel verplicht is. Deze regel geldt sinds 1 januari 2015. Een energielabel moet u door een adviseur aan laten vragen en hij is maximaal 10 jaar geldig. De panden of utiliteitsgebouwen die een verplicht energielabel moeten hebben zijn gebouwen voor:

  • Onderwijs, zoals scholen
  • Publieke functies. Hierbij kunt u denken aan bibliotheken en stadhuizen
  • Hieronder vallen ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen
  • Dit zijn gebouwen van ministeries, provincies, gemeenten, banken en rechtbanken, waterschappen en stadsdeelkantoren. Alle kantoren die via een entree, hal of balie voor publiek toegankelijk zijn vallen onder deze noemer
  • Horeca en logies, zoals hotels, cafés, restaurants maar ook pensions
  • Hierbij kunt u denken aan stadions, sportscholen, zwembaden
  • Denk daarbij aan supermarkten, winkels, showrooms van bijvoorbeeld garages

Aanvragen van een verplicht energielabel

Als u dus uw utiliteitsgebouw wilt verkopen of verhuren, kunt u gerust een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Dit kan door middel van ons online aanvraagformulier, maar ook door op onze handige belknop te klikken om zo direct telefonisch met ons in contact te komen. Onze adviseurs zullen snel een afspraak met u maken. Daarna zullen zij uw pand inspecteren, zodat er vast kan worden gesteld wat voor energielabel u nodig heeft. Deze informatie wordt in onze software opgenomen en verwerkt, waarna wij uw energielabel kunnen afmelden en aan u kunnen verstrekken.

Wij zijn één van de goedkoopste energielabel verstrekkers van heel Nederland en voorzien u naast een gedegen en professioneel advies ook van persoonlijk contact. Daarnaast is uw energielabel naast verplicht ook nog eens binnen enkele dagen geregeld. Een sneller service, persoonlijk contact en professionaliteit zijn slechts een paar kenmerken waardoor u bij Bedrijfsenergielabels B.V. aan het juiste adres bent.

 

Bij ons krijgt u:
  • Géén voorrijkosten. 

  • Binnen 1 uur offerte

Telefoonnummer
E-mailadres

Wij werken volgens:

Logo's van de regeling, normering en certificering waaronder Bedrijfsnergielabels werkzaam is.
Klantervaringen

4,2

Vraag uw energielabel aan in 3 stappen

1. Afspraak maken

2. Inspectie

3. Energielabel en advies