Boete energielabel voorkomen

boete energielabel voorkomen

Heeft uw bedrijfspand nog geen energielabel? Dan kunt u maar beter een energielabel bedrijfspand aanvragen om een boete te voorkomen.

Wanneer krijgt u een boete en wat zijn de kosten?

Wanneer u uw bedrijfspand verhuurt of wilt verkopen dan moet u in bezig zijn van een energielabel. Een boete voor het niet in bezit hebben kan oplopen tot ruim 20 duizend euro. Het is verplicht om een energielabel aan te vragen als u uw bedrijfspand wilt verhuren of verkopen. Daarom is het verstandig om er direct een aan te vragen, de kosten hiervoor zijn vele malen minder. Een energielabel kunt u aanvragen vanaf 325 euro voor bedrijfspanden van 0 tot 100 m2. Bij grotere panden betaald u meer voor een energielabel. Wilt u weten wat een energielabel voor uw bedrijfspand kost? Ga naar deze pagina voor onze prijzen en het aanvragen van een offerte.

Is een energielabel verplicht?

Een energielabel is verplicht wanneer u uw bedrijfspand verhuurt of verkoopt. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) controleert bedrijfspanden of er een energielabel aanwezig is. Naast deze verplichting geldt er vanaf 2023 voor bedrijfspanden groter dan 100 m2 nog een andere verplichting. Namelijk dat het pand minimaal een C label moet bezitten.

Energielabel voor uw bedrijfspand

Wilt u een boete voorkomen? Vraag direct een energielabel voor uw bedrijfspand aan. Wij plannen een afspraak in en zorgen ervoor dat onze inspecteurs snel bij u langskomen voor het beoordelen van uw bedrijfspand. Ook krijgt u een energieadviesrapport waarin wij maatregelen aanduiden om uw pand energiezuiniger te maken Aan de hand van dit rapport, of deze tips, kunt u alvast toewerken naar het verplichte label C in 2023. De verwachting is zelfs dat bedrijfspanden in 2030 allemaal moeten beschikken over label A. Wilt u meer informatie ontvangen of advies van onze deskundige medewerkers? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier, ook kunt u bellen naar 085 065 7360!

Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl