Energielabel winkelpand aanvragen

Energielabel winkelpand aanvragen

Heeft u een winkelpand die u wilt verhuren of verkopen? Dan is het verplicht om een energielabel van het pand te hebben. Sinds 1 juli 2015 geldt deze verplichting. Een energielabel geeft u inzicht in de energieprestatie van het pand. Daarnaast ontvangt u ook een lijst met maatregelen die u kunt nemen voor een beter energielabel. De labelklasse van een energielabel loopt van A tot G, waarbij A het energiezuinigste label is. Een energielabel afgegeven door een BRL gecertificeerde adviseur is 10 jaar geldig.

Winkelpand verhuren of verkopen; energielabel verplicht

Een energielabel is bij het verhuren en verkopen van een winkelpand verplicht. Dit wordt gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport, afgekort ILT. Een boete bij het ontbreken van een energielabel kan oplopen tot duizenden euro’s voor de verkoper of verhuurder.

Aanvragen in 3 stappen

1. Afspraak inplannen. Start met het contact opnemen met ons. Vervolgens plannen we samen een afspraak in voor de inspectie van het winkelpand.

2. Inspectie van het pand. Op de dag van de afspraak zal er een inspectie plaatsvinden. Gemiddeld duurt dit ongeveer een uur.

3. Ontvang het energielabel en energieadvies. De opgenomen gegevens tijdens de inspectie worden bij ons kantoor uitgewerkt tot een energielabel en een energieadviesrapport. Beide ontvangt u binnen één week per post of per mail.

Vraag meteen een energielabel aan

Verhuurt u een winkel of wilt u uw winkelpand verkopen? Vraag dan meteen een verplicht energielabel aan door dit contactformulier in te vullen. Onze energieadviseurs zijn allemaal BRL gecertificeerd. Na het aanvragen ontvangt u bij ons het energielabel binnen één week. Heeft u vragen over het energielabel? Mail gerust of neem telefonisch contact met ons op.

Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl