Nieuwe CO2-uitstoot regelgeving in Europa

CO2-uitstoot regelgeving

Wist u dat bedrijfspanden verantwoordelijk zijn voor ongeveer 35% van de totale CO2-uitstoot in Europa? Aan de hand van deze cijfers is het begrijpelijk dat Europa maatregelen wilt gaan nemen om de CO2-uitstoot van gebouwen terug te dringen. Daarom is er een doel gesteld om zoveel mogelijk gebouwen energie neutraal te maken.

Om dit doel te bereiken is er op Europees niveau een nieuwe regelgeving voor bedrijfspanden. Zo is een van de nieuwe eisen dat nieuw te bouwen panden moeten voldoen aan een maximaal energieverbruik, een minimaal percentage aanwezige duurzame energie en een maximale energiebehoefte per gebouw. Ook bestaande gebouwen zijn verplicht om maatregelen te nemen.

Zo zullen pandeigenaren diverse energiebesparende maatregelen moeten nemen voor een beter energielabel. Denk aan het overgaan op LED verlichting, zonnepanelen of het plaatsen van warmtepompen. Al deze maatregelen zorgen voor een groener energielabel. Vanaf 2023 moeten kantoorpanden groter dan 100 m2 minimaal een energielabel-C hebben. Vanaf 2030 zal het energielabel zelfs minimaal een A label moeten zijn. Voldoet uw pand hier niet aan? Dan neemt u het risico op een boete en mag het pand niet meer gebruikt worden als kantoorpand.

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Wilt u weten wat het huidige energielabel van uw bedrijfspand is? En hoe u deze kunt verbeteren? Via onze website kunt u gemakkelijk een energielabel bedrijfspand aanvragen. Als BRL 9500 gecertificeerd bedrijf leveren wij geldige energielabels met een energieadviesrapport, zodat u niet alleen weet wat uw huidige energielabel is maar ook direct weet welke maatregelen u kunt treffen voor een groener energielabel. Wij leveren energielabels binnen één week. Direct een afspraak inplannen? Neem contact met ons op!

Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl