Zonnepanelen op uw bedrijfspand is dat interessant?

Zonnepanelen op uw bedrijfspand is dat interessant

Veel ondernemers vragen het zich af: is het momenteel nog interessant om zonnepanelen aan te schaffen?  U hoort waarschijnlijk regelmatig dat het fiscaal aantrekkelijk is om te investeren in zonnepanelen op uw bedrijfspand. Zonnepanelen zijn een investering waar je als bedrijf tientallen jaren plezier van hebt, wat voor bezuinigingen zorgt, het pand duurzamer maakt en wat ook nog eens fiscaal erg interessant kan zijn.

Voor pandeigenaren is het dus erg interessant om te investeren in zonnepanelen. Zo wordt het pand zelfvoorzienend en ben je minder afhankelijk van prijsstijgingen en accijnsverhogingen. Wij hebben speciaal voor jou de fiscale voordelen voor je op een rijtje gezet.

Fiscale voordelen

  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
  • Energie-investeringsaftrek (EIA)
  •  Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  • Willekeurige afschrijving milieu investeringen (VAMIL)

Al deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat je de investering in zonnepanelen gemiddeld in 5 jaar hebt terugverdiend. De tientallen jaren na de investering zal je dus flink besparen op de energie rekening. Het is moeilijk te zeggen wat precies het fiscale voordeel is voor u als ondernemer. Een accountant kan dit voor u als ondernemer uitrekenen.

Groener energielabel

Naast de fiscale voordelen en het rendement op termijn heeft het investeren in zonnepanelen ook positieve invloed op de energieklasse van het energielabel. Het energielabel voor uw bedrijfspand zal dus groener zijn op het moment dat er zonnepanelen aanwezig zijn. Zo krijgt u een beter energielabel, wat automatisch ook betekent dat de waarde van het pand stijgt.

Kortom, het investeren in zonnepanelen voor op uw pand is nog steeds erg interessant!

Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl