Wat zijn de mogelijkheden voor zonnepanelen voor bedrijven en wat is de invloed op het energielabel?

zonnepanelen voor bedrijven

Duurzaamheid is de laatste jaren een enorme trend in het bedrijfsleven. Steeds meer bedrijven willen bekend staan als groene onderneming. Naast het duurzamer ondernemen en het groene imago zorgen zonnepanelen ook voor bezuiniging op de energiekosten. Wil jij energie besparen en daarmee ook de energiekosten verlagen? Lees hieronder wat de zakelijke mogelijkheden zijn.

Subsidies voor zonnepanelen

De kans is groot dat zonnepanelen voor uw bedrijf zeer aantrekkelijk is. Zeker voor digitale bedrijven, bijvoorbeeld IT, is het interessant om over te stappen op zonne energie. Door zonnepanelen zal uw bedrijf meer groene stroom gaan gebruiken. Om dit voor ondernemers interessanter te maken heeft de overheid zakelijke subsites bepaald voor bedrijven die overstappen naar zonne energie. Hoeveel subsidie er wordt gegeven is afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Ook krijgt u dan te maken met een terugverdientijd, wat afhankelijk is van het jaarlijks verbruik.

Voorwaarden van subsidies

De subsidies voor zonnepanelen voor bedrijven is afhankelijk van de winst die de onderneming maakt. Bij een verliesgevend bedrijf of een hoge belastingdruk, zullen de subsidies voor zonnepanelen lager uitvallen. Voor de fiscale aftrek bestaat er de investeringsaftrek, wanneer je meer dan 2300 euro investeert in zonnepanelen kom je hiervoor in aanmerking. Bij grote investeringen kan dit oplopen tot 28% voordeel.

EIA (Energie-Investeringsaftrek)

Naast de subsidies en investeringsaftrek bestaat er ook nog de EIA, wat kan oplopen tot 55,5%. Om hiervoor in aanmerking te komen moet er een minimum aantal zonnepanelen aanwezig zijn op uw bedrijfspand. Met de Energie-Investeringsaftrek kan u tussen 13-30% belasting besparen. Lees meer over de EIA op de website van Belastingdienst.nl.

Invloed van zonnepanelen op het energielabel

Zonnepanelen hebben zeer positieve gevolgen voor het energielabel van uw bedrijfspand. Het investeren in zonnepanelen zorgt dus niet alleen voor duurzamer ondernemen en bezuiniging op energiekosten, maar ook een hoger energielabel. Hoe beter het energielabel, hoe interessanter het pand voor verhuur of verkoop is. Bij ons kunt u direct een energielabel met energieadvies voor uw bedrijfspand aanvragen.

8,9
klanten vertellen
75 Beoordelingen
Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl