Bedrijfspand functies; de invloed op het energielabel

bedrijfspand met luie trap

De functie van een pand heeft veel invloed op de hoogte van het energielabel. In dit artikel gaan wij dieper in op de functie van een pand en de invloed daarvan op het energielabel. Als onze adviseurs een energielabel registreren moet er een functie aan het pand worden gehangen.

Een bedrijfspand kan verschillende functies hebben, zoals bijvoorbeeld: winkel, kantoor, sport, gezondheidszorg, onderwijs of bijeenkomst. De functie van een pand bepaalt onder andere de hoogte van het energielabel. Zo worden sommige panden, zoals winkels, soepeler beoordeeld dan bijvoorbeeld kantoorpanden.

Verschillende functies van bedrijfspanden en de invloed op het energielabel

Gaat u een energielabel aanvragen? Dan wist u misschien nog niet dat de functie van uw bedrijfspand veel invloed heeft op de hoogte van het energielabel. Hieronder hebben we een aantal functies van bedrijfspanden en de invloed op het energielabel op een rijtje gezet.

Winkelpand: Bedrijfspanden met als functie een winkel waar verkoop plaats vindt wordt gezien als winkelpand. Denk aan bouwmarkten, showrooms voor auto’s, kledingwinkels, kapsalons enzovoort.

Kantoorpand: Alle panden die (gedeeltelijke) als kantoor gebruikt worden geldt deze functie. Ook voor panden die een combinatie van opslag en kantoor hebben. Het gedeelte kantoor in een pand moet van een energielabel worden voorzien. Energielabel kantoorpand aanvragen? Houdt rekening met het aantal vierkante meters. U hoeft namelijk alleen een label voor de vierkante meters van het kantoorgedeelte aan te vragen.

Sportgebouw: Alle bedrijfspanden waarin wordt gesport vallen onder deze functie. Denk bijvoorbeeld aan sportscholen, dansscholen, gymzalen en skatehallen. Bij sportgebouwen wordt er onderscheid gemaakt tussen verwarmde gebouwen en matig verwarmde gebouwen. Verwarmde gebouwen zijn sportscholen en matig verwarmde gebouwen gymzalen. Dit heeft grote invloed op de hoogte van het energielabel.

Bijeenkomst: Bedrijfspanden met een horecafunctie krijgen een energielabel met als functie “bijeenkomst”. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen bijeenkomst zonder alcohol en bijeenkomst met alcohol. Deze functie op het energielabel geldt ook voor sportkantines.

Gezondheidszorg: Ziekenhuizen en praktijken in de gezondheidszorg vallen onder deze functie.

Logies: Bent u eigenaar van een hotel, vakantiehuis of Bed And Breakfast? Dan heeft uw bedrijfspand de functie logies. Vakantiehuizen vallen onder deze functie bij verhuur van meer dan twee maanden per jaar.

Onderwijs: Onderwijsinstellingen vallen onder deze functie. Alle bedrijfspanden met de functie “onderwijs” worden relatief zwaar beoordeeld bij het aanvragen van een energielabel.

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Wilt u een energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen? Vraag direct een offerte aan via onze website, dit kan gemakkelijk en snel. Bedrijfsenergielabels BV is BRL 9500 gecertificeerd en leveren geldige energielabel met uitgebreid energieadviesrapport. Zo komt u niet alleen het huidige energielabel te weten, maar ook de maatregelen die u kunt treffen voor een beter energielabel. Energielabels leveren wij na opname binnen één week!

Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl