Steeds vaker groen energielabel voor bedrijven

Steeds vaker groen energielabel voor bedrijven

Wij merken dat er steeds meer bedrijfspand eigenaren verduurzamen en investeren in een energiezuiniger bedrijfspand. Zo geven wij steeds vaker energielabels hoger dan een C. Wat ons betreft een hele goede ontwikkeling. Wanneer een bedrijfspand energiezuinig en duurzaam is heeft dat vele voordelen voor pandeigenaren.

Energielabel zorgt voor groener ondernemen

Een energielabel voor uw bedrijfspand zorgt er niet alleen voor dat u weet welke label uw bedrijfspand krijgt. Het maakt de energieprestaties van het pand ook inzichtelijk. Op het energielabel vind u aanbevelingen die voor betere energieprestaties van het pand zorgen. Wanneer u hiermee aan de slag gaat zal het energielabel ook verbeteren. Hoe groener het energielabel, hoe meer u bespaard. Ondanks de trend van duurzaam ondernemen blijkt het voor veel pandeigenaren moeilijk om een groen energielabel te behalen.

1 op de 4 bedrijfspanden geen groen energielabel

Dat pandeigenaren het moeilijk vinden om een groen energielabel te behalen is wel te zien aan de cijfers. Bijna 75% van de bedrijfspanden in Nederland hebben geen groen energielabel. Dit betekend dat ze een energielabel lager dan C hebben. In 2023 komt er een nieuwe wetgeving die voor deze pandeigenaren voor problemen kan zorgen. Daarom is het belangrijk om voor 2023 minimaal een energielabel c te behalen. Een aantal maatregelen om de waardering te verbeteren zijn:

  • Isolatie – zowel dak, vloer als dakisolatie.
  • Verlichting – overstappen op LED
  • Zonnepanelen
  • Spouwmuurisolatie

Als u een van deze verbeteringen laat uitvoeren voor uw bedrijfspand zal het energielabel aanzienlijk verbeteren en daarmee zal je ook maandelijks besparen op energiekosten. Wij adviseren altijd om in eerste instantie over te stappen naar LED verlichting, dit is een relatief goedkope en snelle verbetering.

Bedrijfspand energielabel aanvragen

Wilt u ook een energielabel voor uw bedrijfspand ontvangen met het daarbij geleverde energieadviesrapport? Vraag direct een energielabel voor uw bedrijfpand aan.

Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl