Voorbereidingen op verplichte Energielabel A in 2030 voor bedrijfspanden

5 tips voor een energiezuinige bedrijfsruimte

Als we over 2030 praten lopen we misschien vooruit op de zaken, maar in 2023 moeten alle kantoorpanden groter dan 100 m2 verplicht Energielabel C of hoger hebben. Dit als opstap naar het verplichte Energielabel A voor bedrijfspanden in 2030.

Nou denk je misschien “dat duurt nog 5 jaar”. Dat klopt, maar als je toch onderhoud voor je bedrijfspand gepland hebt dan kan het voordeliger zijn om meteen naar aanpassingen te kijken die energielabel A opleveren. Bijvoorbeeld als je dak aan onderhoud toe is dan kan het verstandig zijn om meteen (extra) dakisolatie toe te passen. Zo bespaar je op kosten die je anders op een later moment moet maken.

Maatregelen voor een beter energielabel

Meestal zijn er meerdere maatregelen nodig om een slecht energielabel, bijvoorbeeld G, F, E of D naar een energielabel A te liften. Daarom hebben wij enkele maatregelen op een rijtje gezet om het energielabel te verbeteren. Zie hieronder.

  • Verwarming. Op welke manier wordt het bedrijfspand verwarmd? Hoeveel rendement heeft de installatie? En hoe zou dit beter kunnen?
  • Isolatie. Hoe energiezuinig je het bedrijfspand ook verwarmd, als de warmte gemakkelijk ontsnapt dan heb je er natuurlijk niets aan. Isolatie van de muren, gevels, ramen en vloer is dan ook noodzakelijk voor een beter energielabel.
  • Koeling. Is er koeling aanwezig in het pand? Op welke manier wordt er gekoeld? Wellicht is er een manier dat energiezuiniger is om je bedrijfspand koel te houden.
  • Verlichting. Het vervangen van alle huidige verlichting door LED verlichting heeft een sterk positieve invloed op het energielabel. Ook bewegingssensoren en daglichtschakeling zorgt voor een beter energielabel.

Het toepassen van bovenstaande maatregelen brengen vaak ook hoge kosten met zich mee. Daarom is het belangrijk om dit gedurende onderhoud of renovaties mee te pakken. Nog een voordeel van deze maatregelen is dat je hierna kosten gaat besparen op het energieverbruik.

Wil jij weten wat het energielabel van jouw bedrijfspand is? En hoe je deze kan verbeteren? Vraag dan gerust bij ons een energielabel adviesrapport aan.

8,9
klanten vertellen
75 Beoordelingen
Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl