Wat is de betekenis van energielabel A?

Wat is de betekenis van energielabel A

Energielabels zijn in het leven geroepen om aan te geven hoe energiezuinig een gebouw, huis, apparaat of auto is. Maar wat is eigenlijk de betekenis van een energielabel? In dit geval gaan wij uit van een energielabel voor uw bedrijfspand. Wat zegt dan een energielabel A over het pand, wat zijn de voordelen en hoe komt u aan dit energielabel? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Wat betekenen de verschillende energieklassen?

Bij alle energielabels wordt de energiezuinigheid aangegeven met een letter. Hoe lager de letter in het alfabet, hoe energiezuiniger het object is. De energieklasse wordt ook wel energielabel genoemd. Alles met een energielabel A heeft meer waarde, dit omdat het energiezuinig is. Wat betekent dat u op langere termijn energie, en dus ook kosten, bespaart.

Wat zegt energielabel A over een bedrijfspand?

Wanneer uw bedrijfspand valt onder de energieklasse A, dan betekent dit dat het pand enorm energiezuinig is. Energielabels zijn er van A tot G. Bij G wordt er veel energie verbruikt. De groene labels zijn A en B, als ondernemer is het tegenwoordig erg interessant om een bedrijfspand te huren of kopen met een groen energielabel. Dit omdat er steeds strenge eisen gelden. Zo komt er een energielabel A verplichting in 2030.

Wanneer uw bedrijfspand beschikt over energieklasse A dan zorgt dit voor meer waarde en snellere verkoop of verhuur. Als pandeigenaar is het dus enorm interessant om te investeren in de duurzaamheid van uw panden. Met kleine aanpassingen kan u al een beter energielabel realiseren.

Energielabel en advies aanvragen?

Wanneer u bij ons een energielabel aanvraagt ontvangt u een compleet energieadvies rapport op maat erbij. Daarin vind u verbeterpunten voor de energiezuinigheid van uw bedrijfspand. Bij het laten uitvoeren van deze aanpassingen zal het energielabel gunstiger worden en kunt u werken naar een groen(er) energielabel voor uw bedrijfspand. U kunt direct een afspraak maken met onze deskundige inspecteurs.

Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl