Wie is er verantwoordelijk voor het aanschaffen van een energielabel?

verantwoordelijk energielabel

Veel pandeigenaren en huurders/kopers vragen zich af wie er nou eigenlijk verantwoordelijk is voor het aanvragen en aanschaffen van een energielabel voor het desbetreffende bedrijfspand.

Wie is er verantwoordelijk voor het energielabel?

Als verkopende partij bent u de verantwoordelijke voor het energielabel van uw bedrijfspand. Op het moment van de overdracht is het verplicht om over een energielabel te beschikken. Als huurder of koper bent u dus niet verantwoordelijk hiervoor.

Voor pandeigenaren is het niet zo dat wanneer u uw pand heeft verkocht zonder energielabel geen boete meer riskeert. Met terugwerkende kracht kan de ILT alsnog een boete geven aan de pandeigenaar die op het moment van verkoop niet beschikte over een energielabel.

Heeft u als pandeigenaar een pand verkocht zonder energielabel? Dan kunt u maar beter een alsnog een energielabel aanschaffen om een boete te voorkomen. Mocht het zo zijn dat u gecontroleerd wordt, dan riskeert u namelijk alsnog een hoge boete.

Energielabel boete

Beschikt u als particulier niet over een energielabel? Dan kan de boete oplopen tot 405 euro. De boete voor het niet in bezit hebben van een verplicht energielabel kan voor bedrijven oplopen tot ruim 20.000 euro. Bovenop de boete komen ook nog de kosten voor het aanschaffen van een energielabel, want deze moet alsnog aangevraagd worden. Het is dus verstandig om een boete te voorkomen en altijd een energielabel aan te vragen als pandeigenaar.

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Wilt u een energielabel bedrijfspand aanvragen? Bedrijfsenergielabels is een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf en wij leveren binnen één week een geldig energielabel voor uw bedrijfspand. Dit energielabel is maar liefst 10 jaar geldig. Direct een energielabel aanvragen? Neem contact met ons op!

Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl