Energielabel bedrijfspand: waarom is dit nodig?

Energielabel bedrijfspand waarom is dit nodig

Wanneer u een bedrijfsruimte gaat huren of kopen, kan het verstandig zijn om te gaan kijken naar de energiezuinigheid van het bedrijfspand. De kosten voor water, verwarming en elektriciteit kunnen aardig oplopen wanneer een pand niet energiezuinig is. Het energielabel is een verplichte certificering dat zorgt voor inzicht in de energiezuinigheid van het pand.

Energielabel: wat is het?

Het energielabel voor uw bedrijfspand bestaat uit een rapport dat bestaat uit enkele pagina’s. In dit rapport vindt u de eigenschappen van het pand op het gebied van energiezuinigheid. Het rapport wordt opgesteld door een gecertificeerde adviseur en bevat adviezen om het pand energiezuiniger te maken. Ook wordt de klasse van het pand vastgesteld, het label dat het pand kan krijgen wordt opgedeeld in verschillende klassen. Van A++ tot en met G. Deze worden aangeduid met kleur: de meest energiezuinige klasse (A++) is donkergroen, de minst zuinige is donkerrood (G).

Wie geeft het energielabel uit?

Een energielabel kan alleen worden toegekend door een adviseur van een gecertificeerd bedrijf. Wij, van Bedrijfsenergielabels, beschikken over een BRL 9500 certificaat. Wilt u een energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak!

Is het energielabel verplicht?

Als pandeigenaar is het verplicht om in bezig te zijn van een energielabel wanneer u uw pand wilt verkopen of verhuren. Wanneer u niet in bezit bent van een energielabel is de kans groot op een boete. Om een boete te voorkomen hebben wij hier een aantal tips die u direct kan toepassen om geen boete te krijgen. Allereerst moet u in bezit zijn van een energielabel, deze kunt u gemakkelijk via onze website aanvragen.

Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl