Waarom investeren in energiebesparing voor uw bedrijf?

Waarom investeren in energiebesparing voor je bedrijf

Investeren in energiebesparing kan om verschillende redenen erg interessant zijn voor bedrijfspand eigenaren. Voordat u gaat investeren is het handig om eerst te kijken naar welke maatregelen voor veel energiebesparing zorgen. Zo zijn dure maatregelen niet altijd direct nodig, soms kunnen makkelijke en goedkope maatregelen al voor de nodige energiebesparing zorgen. Hieronder hebben wij een aantal maatregelen op een rijtje gezet. Met deze maatregelen kunt u relatief gemakkelijk energie besparen en dus ook voor een beter energielabel zorgen.

Verlichting

Check de huidige verlichting. Welk type verlichting er allemaal aanwezig? En is de verlichting in het pand energiezuinig? LED verlichting zorgt bij veel kantoren direct voor het besparen van veel energie. Overstappen naar LED is betaalbaar en zorgt direct voor energiebesparing. Ook heeft LED verlichting een positieve invloed op het energielabel van uw bedrijfspand.

Kantoorapparatuur

In ieder kantoor is veel apparatuur te vinden, wat natuurlijk zorgt voor energie verbruik. Het is belangrijk om energiezuinig kantoorapparatuur te gebruiken. Een voor de hand liggende manier om te besparen op energie is het uitzetten van apparatuur wanneer deze niet gebruikt wordt. Heeft u apparatuur in uw kantoor staan dat oud is? Bijvoorbeeld een oude koelkast. Dan is het verstandig om deze te vervangen voor een nieuwer en energiezuiniger model. Maatregelen wat betreft apparatuur worden niet meegenomen bij het toewijzen van een energielabel. Echter bespaart het wel energie(kosten).

Isolatie

Het verbeteren van de isolatie is een maatregel dat een groot effect kan hebben op het energiegebruik en het energielabel wat het pand krijgt. Check daarom naar de dak, vloer en gevel isolatie van het pand. Ook het verbeteren van isolatie is soms gemakkelijk en betaalbaar uit te voeren.

Verwarming

Op welke manier wordt het pand verwarmd en is deze manier energiezuinig? Een energiezuinige ketel of een warmtepomp heeft positieve gevolgen wat betreft energiebesparing en de hoogte van het energielabel. Het is daarom belangrijk om ook hiernaar te kijken. Vaak is het overstappen naar een andere ketel of warmtepomp kostbaar en zijn de hierboven genoemde maatregelen wellicht interessanter voor uw bedrijfspand.

Minder energiekosten

Naast het verminderen van energieverbruik en dus duurzamer ondernemen bespaart u met bovenstaande maatregelen ook op de energiekosten van het pand. Afhankelijk van de maatregelen die u neemt zijn de meeste vrij snel terug te verdienen door het besparen op de energierekening.

Inzicht in energieprestatie

Wilt u inzicht hebben in de huidige energieprestatie van uw pand? Dan kunt u een van onze BRL 9500 gecertificeerde medewerkers laten langskomen voor een energielabel met energieprestatieadviesrapport. Uw bedrijfspand krijgt niet alleen een energielabel toegewezen. In het rapport staan ook tips om het energielabel te verhogen en dus energiezuiniger te ondernemen.

Energielabel aanvragen

Direct een energielabel aanvragen? Neem contact op via mail of bel ons op 085 065 7360 om een afspraak in te plannen voor de inspectie. Na het inspecteren worden alle genoteerde gegeven verwerkt in een rapport en wordt er een energielabel toegewezen aan uw pand. Deze ontvangt u binnen een week per mail of per post.

Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl