Hoe wordt het energielabel vastgesteld?

hoe wordt een energielabel vastgesteld (1)

Heeft u een energielabel voor uw bedrijfspand nodig? Voor een geldig energielabel is het van belang om een gecertificeerde adviseur uw bedrijfspand te laten inspecteren. De energieprestatie adviseur kijkt naar een aantal zaken die te maken hebben met de energiezuinigheid van het pand, denk bijvoorbeeld aan het glas, de isolatie, het bouwjaar, aanwezige installaties, verlichting, en de functie van het pand.

Is er slechts enkel glas aanwezig? Of misschien wel HR++ glas? Wordt er gebruik gemaakt van TL buizen of is er sprake van energiezuinige LED verlichting in het gehele pand? In hoeverre is het pand geïsoleerd en wat is de verwarmingsmethode? Al deze zaken worden geïnspecteerd door onze gecertificeerde inspecteur tijdens de inspectie die volgt als u een energielabel voor uw bedrijfspand aanvraagt.

Het uitvoeren van een grondige inspectie ter plaatse is verplicht om een geldig energielabel af te geven. Op voorhand is het lastig in te schatten welk energielabel uw pand ongeveer zal krijgen.

Wij zijn BRL 9500 gecertificeerd

Onze inspecteurs zijn allemaal BRL 9500 gecertificeerd. Dit betekent dat onze medewerkers het utiliteitslabel mogen opstellen en afmelden bij het RVO. Doordat wij in bezit zijn van deze certificering kunnen wij het energielabel direct voor u kunnen registreren, waardoor u beschikt over een geldig energielabel.

Wanneer is het energielabel nodig?

Op het moment dat u uw bedrijfspand gaat verhuren of verkopen is het verplicht om op het moment van overdracht een energielabel in bezit te hebben. Hierop wordt ook gecontroleerd. Voldoet u niet aan de verplichting, dan riskeert u een hoge boete.

Hoeveel jaar is het energielabel geldig?

Een energielabel is maar liefst 10 jaar geldig. Na het aanvragen en ontvangen van een energielabel voor uw pand voldoet u dus voor 10 jaar aan de energielabel verplichting. Bij nieuwe huurders in uw pand is het dus niet nodig om een nieuw energielabel aan te vragen. Mocht u energiebezuinigende aanpassingen gedaan hebben dan kunt u ervoor kiezen om een nieuw energielabel aan te vragen voor een groener label.

Energielabel aanvragen

Direct een energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen kan gemakkelijk en snel via onze website. Ook kunt u bellen op 085 065 7360 of via het contactformulier contact met ons opnemen om samen een afspraak in te plannen. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en leveren uw energielabel binnen één week.

Kantooradres
  • Kerkenbos 1043
    6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl