Zakelijk energielabel, dit is wat u moet weten

Zakelijk energielabel, dit is wat u moet weten

Een energielabel geeft inzicht in de energieprestaties van uw bedrijfspand. Zo kunnen huurder en kopers in één oogopslag zien of het pand zuinig of onzuinig is. Bij het zoeken naar een bedrijfspand is dit inzicht gewenst, want een zuinig pand betekent een lagere energierekening en meer comfort. Tevens zijn pandeigenaren tegenwoordig verplicht (uitzonderingen) om te beschikken over een energielabel bij het verkopen of verhuren. Het aanvragen van een energielabel kan gemakkelijk en snel via onze website. In deze blog vertellen wij wat u nog meer moet weten over zakelijke energielabels.

Wat is een energielabel?

Met een energielabel kunt u gemakkelijk zien of uw pand energie zuinig of juist onzuinig is, oftewel de energieprestatie. Gebouwen met energielabel A zijn het zuinigst en de minst zuinige woningen krijgen een G-label. Bij het energielabel krijgt u ook een energieprestatie rapport, hierin staan maatregelen om het pand energiezuiniger te maken. Deze energie verbeteringsmaatregelen kunnen onder andere zijn:

 • Isolatie van dak, gevel of vloer
 • LED verlichting
 • Dubbel glas
 • HR-ketel of warmtepomp
 • Zonnepanelen

Een energielabel is 10 jaar geldig en is verplicht voor pandeigenaren. Wanneer u als verkoper of verhuurder niet beschikt over een energielabel is er kans op een boete. Nog geen energielabel voor uw bedrijfspand? Doe direct een aanvraag om een boete te voorkomen.

Hoe kan ik een energielabel aanvragen?

Het aanvragen van een energielabel is heel gemakkelijk. Wij, van Bedrijfsenergielabels, beschikken over een BRL 9500 certificaat. Als gecertificeerde adviseurs kunnen wij rechtsgeldige energielabels voor uw bedrijfspand leveren. Stappenplan om een energielabel aan te vragen:

 1. Afspraak maken. U kunt bij ons een afspraak inplannen door het contactformulier in te vullen of door te bellen naar 085 065 7360.
 2. Inspectie. Na het maken van een afspraak komen onze gecertificeerde inspecteurs op locatie voor een inspectie van het gebouw. Deze inspectie duurt gemiddeld een uurtje, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte.
 3. Energielabel en advies. De gegevens die de inspecteur genoteerd heeft worden bij ons op kantoor uitgewerkt tot een energielabel en een adviesrapport. Het energielabel ontvangt u bij ons binnen een week per post of per mail.

Heeft u al een energielabel? Wat nu?

Heeft u al een energielabel die nog geldig is? Dan hoeft u niets te doen. Zijn er maatregelen genomen voor het energiezuiniger maken van het pand? Dan kunt u een nieuw energielabel aanvragen, hiermee maakt u de verbeteringen inzichtelijk. Zeker wanneer u het pand wilt verhuren of verkopen is het handig om een nieuw energielabel aan te vragen indien er energiezuinige maatregelen zijn genomen. Een beter energielabel heeft namelijk vele voordelen bij de verkoop of verhuur. Zo stijgt de waarde van het pand direct bij een beter energielabel.

Kantooradres
 • Kerkenbos 1043
  6546 BB Nijmegen

Telefoonnummer
E-mailadres

Certificering

EPG Certificering BV | Bedrijfsenergielabels.nl NL EPBD | Bedrijfsenergielabels.nl ISSO Kennisinstituut voor installatietechniek | Bedrijfsenergielabels.nl